Pratite nas:
BiH

Akcija u Kliničkom centru - Pregledi pacijenata treće životne dobi

22. Sep. 2018. u 08:57

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) u toku je akcija besplatnog ljekarskog pregleda pacijenata starijih od 65 godina  iz sarajevskih općina Centar i Stari Grad.

Njima su omogućeni laboratorijski nalazi, internistički pregled i osnovni oftalmološki, s ciljanom detekcijom katarakte.

Prijavljeno je 125 pacijenata. Pregledi se obavljaju brzo i efikasno te je akcija vrlo uspješna, izjavila je novinarima generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović.

Naglasila je da su se i najbolji specijalisti ljekari rado odazvali akciji u neradnom danu.

Akciju Klinički centar provodi već treći put u partnerstvu s Ambasadom Narodne Republike Kine i dosad je pregledano više od 600 ljudi treće životne dobi.

Naredna će biti realizirana za pacijente iz  sarajevske općine Novi Grad, a termin će biti poznat kad kineski partneri budu u mogućnosti, najavila je direktorica.

Ambasadorica Kine u BiH Chen Bo jutros je posjetila Klinički centar i zajedno s direktoricom Izetbegović razgovarala s pacijentima.

Nakon toga je novinarima kazala da se raduje što je Ambasada njene zemlje, učešćem u akciji, ukazala pažnju ljudima treće životne dobi i njihovim potrebama.

- Akcija je itekako dobro organizirana, u kvalitetnim uslovima, vidjeli smo - rekla je  Bo.

Pacijenti koji su jutros obavili preglede Ferhat Hadžihajdić i Muzafera Šišić rekli su da akcija protiče dobro i efikasno.


0.322333