Pratite nas:

Firme iz USK mogu aplicirati za sredstva u okviru projekta USAID-a

14. Apr. 2018. u 08:04

Privredna komora Unsko-sanskog kantona (PKUSK) ove sedmice je u Banjoj Luci potpisala ugovor u okviru "Projekta razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima - WHAM", za koji mogu aplicirati firme koje se bave metalopreradom, drvopreradom i proizvodnjom tekstila.

Projekt finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sredstva iz ovog projekta bit će dostupna članicama PKUSK i privrednicima USK.

Ugovor su potpisali generalni sekretar PKUSK Nihad Šušnjar i direktor projekta Boris Maslo.

Generalni sekretar Šušnjar je u izjavi za Fenu kazao da ukupna vrijednost projekta iznosi 220.000 KM te da u tom iznosu učestvuju firme sa participacijom od 50 posto, kao i kofinansijeri ovog USAID-ovog projekta - pet jedinica lokalne uprave USK-a i Ministarstvo privrede ovog kantona.  

Šušnjar je pojasnio da firme iz navedene tri industrijske grane mogu aplicirati za sredstva za sufinansiranje tri vrste aktivnosti.

- To su implementacija novih standarda kvalitete, edukacija radne snage te određeni marketinški alat, kao što su web stranica, nova ambalaža, katalozi…- naveo je i dodao da je rok trajanje projekta jedna godina, od aprila ove do aprila naredne godine.

WHAM - Projekt unapređenja radne snage i pristupa tržištima, finansiran od USAID-a, trogodišnji je program koji ima za cilj povećanje broja radnih mjesta i nivoa prihoda kroz unaprjeđenje trgovinske ekspanzije Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju i regionalna tržišta.


0.218884