Pratite nas:
BiH

Sarajevo: Danas sastanak Vlade FBiH i Kolegija oba doma Parlamenta o budžetu

11. Jan. 2018. u 08:37

Ministrica finansija Federacije BiH Jelka Milićević najavila je da će danas biti obavljeni razgovori predstavnika Vlade FBiH i Kolegija oba doma Parlamenta FBiH na kojime će biti pokušano približavanje stavova, te stvoreni uvjeti za usvajanje Budžeta za opvu godinu.


Milićević je dodala da je na svim odborima i u svim klubovima poslanika rečeno da je prijedlog budžeta dobar i da zaslužuje podršku u Parlamentu FBiH.

Ministrica je navela da Federacija ima na raspolaganju čitav januar za usvajanje budžeta za 2018. godinu i da to neće biti pitanje koje bi moglo ugroziti nastavak aranžmana s MMF-om.

Federalno ministarstvo finansija izradilo je Budžet Federacije BiH za 2018. godinu u iznosu 2,88 milijardi KM i Zakon o izvršavanju Budžeta FBiH za 2018., koji su dostavljeni u parlamentarnu proceduru.

Taj budžet je najveći budžet Federacije BiH do sada u nominalnom iznosu, uz novinu da su sredstva za kapitalne investicije značajno povećana i iznose 250 mililona KM, što predstavlja oko devet posto budžeta.


0.362439