Pratite nas:

Muškarac uhapšen zbog proizvodnje i prodaje droge

05. Jan. 2018. u 13:36

Sarajevska policija jučer je uhapsila muškarca zbog sumnje da je neovlašteno proizvodio i stavljao u promet opojne droge.

Kako se navodi u policijskom izvještaju, dana 04.01.2018.godine u 14,50 sati u ulici Trg Heroja, općina Novo Sarajevo, policijski službenici III PU lišili su slobode K.Dž., rođen 1988. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 238. KZ F BiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga).

Prilikom pretresa kod istog je pronađeno i oduzeto 6 paketića sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, 5 paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu speed, 6 grumenova sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, 41 tableta, određena suma novca, mobilni telefon i jedan "Paper" sprej.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a K.Dž. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica, navodi se u izvještaju MUP-a KS.


0.246384