Pratite nas:

"Gdje je potrošeno osam milijardi KM od akciza i putarina?"

16. Dec. 2017. u 11:31

Bosanskohercegovačka patriotska stranka (BPS) oglasila se danas saopćenjem za javnost u kojem upozorava "da Vijeće ministara Bosne i Hercegovine i druge nadležne institucije države, nikada nisu položile račun za šta su utrošile akcize na gorivo i putarine u periodu 2006 - 2017. godina, a radi se o osam milijardi KM"."BPS je tražio odgovor na šta je utrošen novac, ali Vijeće ministara BiH nije dalo nikakav odgovor, a BPS podsjeća da novac nije utrošen na puteve jer bi ih sa tolikom količinom novca do sada izgradili", navode iz ove stranke.

Kada je u pitanju usvajanje seta Zakona o akcizama, BPS upozorava "da je Vijeće ministara BiH ovaj zakon donijelo bez ikakve prethodne strategije o utrošku novca, da se ovim novcem građani BiH duboko zadužuju i opterećuju da vraćaju novac za koji ne znaju da li će biti trošen za njihovo javno dobro".

"Posebno upozoravamo da vlast SDA, SBB, HDZ i SNSD neće biti u stanju da tokom naredne godine grade bilo kakve autoputeve radi komplikovane procedure međunarodnih tendera i drugih tehničkih priprema te izražavamo ozbiljno upozorenje javnosti da sumnjamo na način utroška ogromnog novca koji će biti prikupljen od građana BiH", navodi se u saopćenju.


0.251128