Pratite nas:

Nije seks: Glavni razlog zbog kojeg žene depiliraju bikini zonu

16. Dec. 2017. u 11:39

Depilacija bikini zone za mnoge žene nije "posao" kojeg obavljaju samo ljeti nego tijekom cijele godine. A jedna studija otkrila je najveći razlog zbog kojeg žene depiliraju intimno područje – i nije seksZnanstvenici sa Sveučilišta u Kaliforniji ispitivali su 3316 žena između 18 i 65 godina, a rezultati su pokazali da 80 posto njih depilira bikini zonu. Najviše žena, njih 60 posto, odgovorilo je da depilira bikini zonu zbog higijene.

    "Depilacija bikini zone za mnoge žene nije 'posao' kojeg obavljaju samo ljeti nego tijekom cijele godine"

Za 46 posto žena depilacija bikinija je dio rutine, a 32 posto reklo je da se jednostavno osjećaju bolje kada uklone dlačice s bikini zone. Kao jedan od faktora zbog kojeg žene depiliraju bikini zonu su preferencije partnera. Ispostavilo se da 55 posto to radi zbog seksa, 45 posto zbog ljetovanja, a 40 posto prije odlaska ginekologu.

Studija je dala i neke zanimljive demografske podatke kada je riječ o navici žena da se depiliraju. Ispostavilo se da depilacija ima manje veze sa seksualnom aktivnošću, a više s godinama, rasom i stupnjem obrazovanja. Doznajte i što intimna frizura govori o vama.

Rezultati istraživanja pokazali su da mlađe žene više paze na depiliranje bikini zone te da pripadnice bijele rase češće depiliraju od žena drugih rasa. Znanstvenici su to otkriće pripisali kulturološkim normama i tome koliko kultura društva utječe na ženine stavove o depilaciji, odnosno je li depilacija potrebna ili nije.


0.260672