Pratite nas:

Burne reakcije nakon meča Valencia - Barcelona

27. Nov. 2017. u 10:37

Buru reakcija podigla je sinoćnja scena sa meča Valencije i Barcelone, kada katalonskom klubu nije priznat čist pogodak.

"Vidjelo se sa naše polovine da je lopta prešla gol liniju", rekao je iznervirano Alba, a i fudbaleri domaćih kažu da je to čist gol.

"Don Balon" piše da je Messi zahtijevao objašnjenje od sudija, da je okrivio kampanju u madridskim medijima koju je započeo Real, kako bi spasao što se spasti može.

Naime, nedjeljama se već piše da je Barcelona profitirala od sudijskih grešaka na račun Reala i da je samo zbog toga napravila ovoliku prednost.

Zbog toga Argentinac smatra da se jedna ovakva stvar morala dogoditi, ne kao namjera sudija, već kao posljedica psihološkog pritiska.

Jasno da je u ovakvim situacijama VAR rješenje, a dok u Kataloniji vlada histerija, Ernesto Valverde je pokazao kakav je džentlmen.

"Jasno da je gol bio regularan, međutim sudija nije vidio i VAR će svakako biti rješenje. Igrali smo dobro, zaslužili i pobjedu, no moramo dalje. Na kraju krajeva, pobijedili smo Malagu poslije auta koji nije bio u našu korist, tada su sudije pogriješile na štetu protivnika", rekao je Valverde.


0.449485