Pratite nas:

Zatvoren 11. MOFF: Nagrade Mirjani Karanović i Emiru Hadžihafizbegoviću

23. Nov. 2017. u 09:29

Dodjelom nagrada sinoć je u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru svečano zatvoren 11. Mostar film festival, tokom kojega je prikazano 40 filmova iz 25 zemalja. Nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je glumica Mirjana Karanović za film “Rekvijem za gospođu J”, dok je Emir Hadžihafizbegović nagrađen za najbolju mušku ulogu u filmu “Žaba”.

Najbolju žensku sporednu ulogu ostvarila je glumica Hana Selimović u filmu “Ime: Dobrica, Prezime: Nepoznato”, a kao najbolji sporedni glumac nagrađen je Ivo Krešić za ulogu u filmu “Mrtve ribe”.

Ekipa makedonskog filma “Kad dan nije imao ime” dobila je nagradu za najboljeg debitanta, a nagrađen je i film “Rajski apartman” iz međunarodnog programa festivala “Between the Rivers”.

U takmičarskom programu ovogodišnjeg MOFF-a prikazano je devet filmskih ostvarenja iz svih zemalja regije. Publika je mogla pogledati aktuelna filmska ostvarenja:”Žaba”, “Rekvijem za gospođu J”, “Rudar”, “The Books of Knjige”, “Ime: Dobrica Prezime: Nepoznato”, “Kad dan nije imao ime”, “Zbog tebe”, “Prokleti pas” i “Mrtve ribe”.


0.223062