Pratite nas:

Poznati svi učesnici nogometnog SP-a

16. Nov. 2017. u 10:21

Poznati su svi učesnici Svjetskog prvenstva u nogometu, koje će 2018. godine biti održano u Rusiji. Nakon što je u srijedu Danska postala 14. evropska reprezentacija koja će se boriti za titulu, posljednja dva mjesta kroz interkontinentalne kvalifikacije izborili su Australija i Peru.Domaćom pobjedom 2:0 nad Novim Zelandom u uzvratnom susretu interkontinentalnih kvalifikacija, reprezentacija Perua plasirala se na Svjetsko nogometno prvenstvo.

Nakon 0:0 iz prvog susreta, po jedan gol Jeffersona Farfana u 28. i Christiana Guillerma Ramosa u 65. minuti bilo je dovoljno za trijumf i veliko slavlje Peruanaca, koji su uhvatili posljednju vizu za Rusiju.

Za Peru će to biti peti nastup na svjetskim prvenstvima, a prvi nakon 1982. godine, kada su u Španiji završili takmičenje u prvom krugu, s dva neriješena rezultata i jednim porazom.Na Svjetskom prvenstvu tako će nastupiti sljedeće 32 reprezentacije: Belgija, Engleska, Francuska, Njemačka, Island, Poljska, Portugal, Srbija, Španija, Rusija, Danska, Hrvatska, Švicarska, Švedska, Argentina, Brazil, Kolumbija, Urugvaj, Peru, Kostarika, Meksiko, Panama, Iran, Japan, Australija, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Egipat, Maroko, Nigerija, Senegal i Tunis.

Svjetsko prvenstvo u Rusiji se igra od 14. juna do 15. jula 2018. godine.

Žrijebanje grupa na rasporedu je 1. decembra.


0.207567