Pratite nas:

"3 žene i 9 muškaraca": Poruka Meryl Streep koja će ohrabriti brojne djevojke

11. Nov. 2017. u 09:59

Što se dogodi kada Anna Wintour pozove Meryl Streep u redakciju časopisa "Vogue" i napravi intervju s oskarovkom? Nastane video od 5 minuta koji morate pogledati i čuti jer prenosi važnu poruku o ženskoj snazi i samosvijestiMeryl Streep u svom novom filmu "The Post" glumi Katharine Graham, urednicu novina "The Washington Post" i dobitnicu Pulitzerove nagrade koja je razotkrila aferu Watergate, što je na kraju dovelo do ostavke američkog predsjednika Richarda Nixona. Katharine je bila i mentorica i velika prijateljica Anne Wintour, urednice američkog "Voguea" koja je Meryl pozvala u svoju redakciju i s njom napravila intervju povodom novog filma legendarne oskarovke.

    Želimo da naše kćeri budu slobodne, ponosne, želimo da budu žene. Izlažemo ih opasnosti ako ih ne upozorimo na muške poglede i kako oni utječu na brojne djevojke


 

U razgovoru su se ove dvije snažne, samosvjesne i inspirativne žene prisjetile Katharine Graham koju Anna opisuje kao nevjerojatnu, impozantnu i vrlo elokventnu ženu pred kojom je čak i ona sama, "zloglasna" modna urednica, osjećala strah.

Film "The Post" bavi se i temom koliko je teško zauzeti se za sebe te koliko je istina promjenjiva i koliko ju je teško otkriti. Vezano uz to, u intervjuu se moralo spomenuti ime Harveyja Weinsteina, holivudskog producenta kojeg su brojne glumice optužile za seksualno zlostavljanje.

Anna je upitala Meryl o čemu razgovara sa svoje tri kćeri kada se nađu za istim stolom, a glumica je odgovorila:

O Harveyju Weinsteinu, to je sve o čemu razgovaramo. To je prestrašno.

Želimo da naše kćeri budu slobodne, ponosne, želimo da budu žene. Izlažemo ih opasnosti ako ih ne upozorimo na muške poglede i kako oni utječu na mlade djevojke.


0.271702