Pratite nas:

Nesuđeni nasljednik Lionela Messija potpuno zaboravljen

09. Nov. 2017. u 18:59

Veliki broj igrača u proteklih desetak godina u Barceloni je proglašeno za nasljednika Lionela Messija, ali nakon nekoliko dobrih nastupa, obično su nestajali i danas ih pamte samo istinski navijači katalonskog velikana.Jedan do nesuđenih nasljednika bio je Jeffren Suarez, krilni napadač koji danas s malo uspjeha nastupa daleko od evropskog fudbalskog vrha. On je član švicarskog Grasshoppersa, a tek rijetki se sjete njegovog potencijala, njegovih sjajnih nastupa i talenta koji nikada nije do kraja kapitalizirao.

Počelo je sjajno. Nakon što se istakao u znamenitoj Barcinoj omladinskoj školi, uslijedio je potpis ugovora i prelazak u seniore. Nastupi s Ronaldinhom, Eto'om, Messijem i ostalim zvijezdama, donijeli su mu ugled u evropskom fudbalu pa je nakon nekoliko sezona ulazaka s klupe, odlučio potražiti pravu minutažu.

Otišao je u Portugal, u Sporting, ali tamo je bio tek prosječan. Novi pokušaj uslijedio je u Španiji u dresu Valladolida, ali ponovo nije bilo kako su svi očekivali. A onda je na red došao odlazak u malo poznati belgijski Eupen, ali ni tamo nije bio ono što su od njega svi tražili. Sada ponovo pokušava da se vrati na mapu nastupima u Švicarskoj.

Ali nije to ono što su od ovog mladića brzih i nepredvidivih pokreta svi očekivali. Dobro, možda je planiranje Messijevog nasljednika preko leđa ovog povremenog reprezentativca Venezuele ipak bio prevelik teret. Možda jednostavno nije taj kalibar. Ili se, pak, jednostavno nije snašao u seniorskom fudbalu...

Bilo kako bilo, ostalo je sjećanje jednu lijepu fudbalsku priču u pokušaju. I igrača koji nikada nije postao ono što je mogao postati.


0.287447