Pratite nas:

Sarajevo: Otvoren četvrti Dječiji sajam

27. Oct. 2017. u 17:06

U prisustvu više od 1000 posjetitelja danas je u sarajevskoj Skenderiji otvoren četvrti Dječiji sajam koji će trajati do 29. oktobra.

Manifestaciju je otvorila inkluzivna modna revija koju su nosila djeca sa poteškoćama u razvoju iz Centra “Dajte nam šansu“ u saradnji sa malim modelima iz modne agencije Swan models.

Sajam je otvorila direktorica Maja Kojundžić, koja je najavila dane istinske zabave i radosti za najmlađe. Uz modele koji su nosili reviju, otvaranju su se pridružili načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i zamjenik gradonačelnika Grada Sarajeva, Milan Trivić, kao i ovogodišnji ambasadori Dječijeg sajma, poznata televizijska lica Ajdin Kulenović i Denis Huseinbegović.

Dječiji sajam i ove godine predstavlja bogat festivalski program na kojem će tokom tri dana nastupiti preko 1300 djece među kojima su mališani iz JU “Djeca Sarajeva“, te brojnih drugih organizacija i udruženja koja rade sa djecom. Ovo je jedinstvena prilika da mališani pokažu svoj talenat, trud i rad sa svojim predavačima i odgajateljima.

Organizatori sajma pripremili su raznovrsnu izlagačku ponudu po jedinstvenim sajamskim cijenama. Na brojnim štandovima partneri i prijatelji će kroz igru i zabavu, poklone i druženje sa maskotama predstaviti najnovije usluge i proizvode namijenjene cijeloj porodici.

Posjetitelje očekuje mnogo radionica sa institucijama od javnog značaja, kreativnih i zabavnih kutaka, gumeno igralište, te uopće mnogo radosti, zabave, plesa i prigodnih poklona.

Sajam je i prilika da pokažemo humanu stranu, te da tokom ova tri dana zahvaljujući Zavodu za transfuziologiju darujemo krv.

Poseban program i i iznenađenja sajam je pripremio za trudnice i one koji tek formiraju porodicu kako bi im olakšali ovu važnu životnu fazu.

Ulaz na sajam je i ove godine besplatan, a radno vrijeme je u petak od 14 do 18 sati, subotu od 10 do 18 i nedjelju od 10 do 17 sati. Sajam se održava pod sloganom “I ja sam dijete”, kojim se želi skrenuti pažnja na inkluzivni proces u bh. društvu.


0.245715