Pratite nas:

Prirodni recept za začepljene cijevi s kojim će odvodi "prodisati"

22. Oct. 2017. u 09:49

Ako odvodi nisu sasvim protočni, a voda iz sudopera ili umivaonika otiče sporije nego bi trebala, ne trebate odmah posezati za smrdljivim kemikalijama koje često i nisu baš jeftineTekućinu koja će u potpunosti očistiti odvode možete napraviti i sami. Kako je potpuno prirodna, ulijte ju jedanput na tjedan, a može se koristiti za kuhinju i kupaonicu.

    "Kombinacija sode bikarbone i soli otopit će naslage i tvrdokornu prljavštinu, dok će prašak za pecivo očistiti željezo"

SASTOJCI:
papirnate ručnike
1/4 šalice sode bikarbone
1/4 šalice soli
1/4 šalice praška za pecivo
2 šalice kipuće vode

UPUTE:
1. Navucite rukavice i papirnatim ručnicima dobro očistite oko odvoda i odvod.

2. U posudi pomiješajte sodu bikarbonu, sol i prašak za pecivo.
Kombinacija sode bikarbone i soli otopit će naslage i tvrdokornu prljavštinu, dok će prašak za pecivo očistiti željezo. Protresite mješavinu te polovicu uspite u odvod.

3. Zatim ulijte kipuću vodu i pustite neka mješavina djeluje u cijevima otprilike sat vremena. Zatim isperite hladnom vodom.

4. Ako ova magična mješavina nije proradila, dodajte šalicu sode bikarbone i šalicu vinskoga octa. Kada se pomiješaju stvaraju pjenastu masu koja će sigurno u potpunosti odčepiti odvod. Za najbolje rezultate pustite neka djeluje preko noći pa ujutro ulijte kipuću vodu.


0.586369