Pratite nas:

EKSKLUZIVNI intervju sa Berinom Tuzlićem

21. Sep. 2017. u 10:52

Jasmina Krzić najavljuje  -  uskoro velika izložba  sexy comix stripa za odrasle YUNFERMAN od Berina Tuzlića.1.Odkud ideja za sexy strip Yunferman ?
Ideja se rodila sa poplavom stripova i filmova o super junacima, zbog čega su djeca počela percipirati da stripovi su samo oni koji su sa super junacima čemu je naravno doprinjela poplava ili bolje rečeno hiper produkcija korporacija koje se time bave.

Oduvjek sam volio raditi sexy stripove jer su provokativni i uvjek razdrmaju «tabu sredine»..nekako pošto sam u duši panker to mi ide valjda sa senzibilitetom nije mi to prvi sexy strip radio sam još sexy stripova kao što su Himber Medo i Minder puza pa onda sa političarima, ima toga dosta...

Goran Pršić je napravio i prijedlog za muziku pa sad ganjam i lovu za film mislim da bi super bilo poslije stripa da napravim i crtani film, jer ipak Yunferman je jači i od Kapetana Amerike ….haha..ko zna možda mu se od nekih narednih priča pridruže i «Bidonci» kao posljedica isključivanja vode koja nas vraća u 1992. Planiram i gradonačelnika grada Sarajeva Skaku pozvat  da otvori izložbu koju spremam i koja će krenuti iz Sarajeva ove živopisne sredine.
 
2. Koliko je Yunferman istinit lik ?
Pa on je totalno stvaran, to najbolje znaju veliki i mali poznavaoci sexa i dešavanja u našem regionu.Yunferman je i nostalgičar u neku  ruku haha.. Mislim da je on što bi rekao Frojd korijen svega, taj seks, jer doista nema većeg kompleksa kod ljudi koji nam sve ovo rade, a razlog je da valjda nadomjeste to haha..

3. Da li Yunferman je srbin, hrvat, bošnjak ili ostali, kome pripada, komunistima, fašistima, nacistima ili demokratama ?
Zanimljivo pitanje, ja mislim da pripada svakom onom ko se zna dobro zezati, tačnije koje najveći zajbant od svih nabrojanih mogao bi njima pripasti Yunferman.

4. Jel' vi mislite da je Milorad Dodik najveći zajebant ?
Mislim da pati, bio bi dobar pisac, znate kako kažu mora neko u bendu patiti da bi bilo dobrih pjesama, njegove nisu baš zajebantske više su pačeničke.5. Koliko kod Vas želju za osvetom sve što se dešava budi?
Ne budi kod mene ovo što se dešava želju za osvetom, jer ako mi se nešto loše desi niko mi nije kriv nego ja sam, a glupo je da se sam sebi svetim, zadovoljan sam i nemam potrebe za osvetom, davno sam kao mali shvatio da je sve u mojim rukama.

6. Pitanja tipa dal institucije za koje plaćamo porez pomažu umjetnicima sigurno vas zamaraju?
 Naravno nema goreg pitanja, to su pitanja obično ne pripremljenih novinara koji vas intervjuisu, jer nikad mi ne izgledaju da ih to zabranjiva,  vise mi lice na ne zainteresovane, vjerovatno zbog svojih interesovanja koja su očito druga.
 
7. I za kraj kad i gdje će biti izložba stripa Yunferman kojeg ste kreirali a Rusmir Agačević napisao priču ?
Pa Yunferman će sve zainteresirane obavjestiti, možda kao Supermen poleti iznad grada nikad ne znate čudan je on karakter nije ga lako staviti pod kontrolu, izložba će biti brzo jer strip je krenuo u prodaju možete ga kupiti u sarajevskoj striparnici na Baščarši blizu mjesta gdje je bila prva u Yugoslaviji javna kuća koja se zvala Drina .0.328889