Pratite nas:

Uhvaćen Amel Sejfović: Sproveden u sjedište MUP-a Kantona Sarajevo

11. Sep. 2017. u 15:18

Uhvaćen je Amel Sejfović, bjegunac iz Kazneno popravnog zavoda (KPZ) Miljacka u Sarajevu, potvrđeno je iz MUP-a Zeničko dobojskog kantona. Oko 14 sati Sejfović je, uz velike mjere obezbjeđenja, sproveden do sjedišta Ministarstva unutrašnjih poslove (MUP) Kantona Sarajevo.Sejfović je uhvaćen na području Visokog, gdje se za njim tragalo punih osam dana. Pripadnici specijalnih snaga policije primijetili su ga kada je u regionu sela Buci pokušao preći preko rijeke Fojnice. Nakon što je primjećen, sve ostalo je bilo stvar policijske tehnike.

Mještani sa područja Visokog obradovani su nakon vijesti da je Sejfović uhapšen, jer im, kako kažu, nije bilo lako svaku noć ići na spavanje uz saznanje da je opasan kriminalac tu negdje, njima blizu.Potragu za bjeguncem koordiniralo je Tužiteljstvo Kantona Sarajevo, a u potrazi su pripadnicima MUP-a KS asistirali pripadnici SIPA-e, Federalne uprave policije, MUP-a ZDK, MUP-a SBK, Granične policije i OSA-e.

Podsjećamo, Sejfović je pobjegao iz KPZ-a u Sarajevu 3. septembra, nakon što su njegovo bjekstvo pomogli zaposleni u ovom zavodu. Nikola Simić, Armin Delalić i Igor Miloš su prebačeni u Kazneno-popravni zavod u Zenici.

Amel Sejfović, član je bh. kriminalnog miljea, a optužen je za pljačku Reiffeisen banke na Ilidži. Tokom bjekstva pred policijom i zaštitarima, tada je stradao i jedan biciklista.

Ranije je bio  optužen za pokušaj ubistva Davora Milića 2009. , te za oštećenje tuđe stvari 2013. godine.


0.208044