Pratite nas:

Policija traga za Amelom Sejfovićem: Privedeno šest “pomagača”

04. Sep. 2017. u 21:00

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo intenzivno rade na rasvjetljavanju slučaja bijega iz Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) u Sarajevu, odakle je uz prijetnju vatrenim oružjem jučer pobjegao Amel Sejfović. Pretresi su u toku, a četiri uposlenika Kazneno-popravnog zavoda su lišena slobode.Na području Zeničko dobojskog kantona uhapšene su još dvije osobe za koje se pretpostavlja da su pomogle u bjekstvu Amela Seizovića.

Uhapšene osobe će nakon kriminalističke obrade u MUP-u, biti predate u nadležnost kantonalnog tužilaštva, potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Prema njenim riječima, uhapšene osobe osumnjičene su za krivična djela omogućavanje bjekstva osobi kojoj je oduzeta sloboda i protivzakonito oslobađanje lica lišenog slobode.

Podsjetimo, nakon dojave o bijegu, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, po nalogu i pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, uz asistenciju SIPA-e, obavili su uviđaj u Kazneno-popravnom zavodu “Miljacka”.

Izvršeni su pretresi tri ćelije, ambulante, svih ormarića koje koriste uposlenici Kazneno-popravnog zavoda, dva stana i dva automobila.

Pretresi su još u toku, a do sada su oduzeti telefoni uposlenika koji su bili na poslu u toku jučerašnjeg dana.

U ćeliji Amela Sejfovića pronađena su dva uništena telefona. Izuzeti su video nadzori iz Kazneno-popravnog zavoda i sa okolnih objekata, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Istovremeno, na području naselja Ciglane pronađen je motor za koji postoji sumnja da je korišten u bijegu.

U toku je uzimanje izjava od svih zaposlenika koji su jučer bili na radnom mjestu u Kazneno-popravnom zavodu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo poziva građane da prijave svaku informaciju koju imaju o osumnjičenom. Prema opisu s potjernice, Sejfović je visine oko 190 centimetara, krupne tjelesne građe, težine oko 110 kilograma, duže zalizane kose koju veže u rep.

Sejfović je bio optužen za pokušaj ubistva Davora Milića 2009. godine, za oštećenje tuđe stvari 2013. godine, te za pljačku Raiffeisen banke u sarajevskom naselju Ilidža 2015. godine kada je ubijen biciklista.


0.198433