Pratite nas:

Morska sol kao lijek Morska sol kao lijek

30. Aug. 2017. u 19:49

Morska sol poput ostalih sastojaka morske vode ima terapijska svojstva zbog čega je nezaobilazan sastojak mnogobrojnih preparata za zdravlje, njegu i uljepšavanje kože tijela i lica. Neobično je bogata različitim sastojcima kao što su elementi u tragovima, kalcij, brom, mangan, jod, flour, osamdesetak različitih minerala, sulfat i karbonat, kalij, natrij, magnezij, željezo i silicijeva kiselina.Morska sol ima svojstva antihistamina i antiseptika zbog čega je djelotvorna kod kožnih alergijskih reakcija, a uspješno se koristi i za kupke od morske soli koje su odlične za ublažavanje i prirodno liječenje alergija.

Morska sol zbog svojih sastojaka potiče izlučivanje štetnih tvari i metabolizam, a potiče i izlučivanje suvišne vode iz kože te vezivnog tkiva što automatski sprečava nakupljanje suvišne tekućine zbog čega je koža glatka, mekša, jača, čvršća i zdravija.

Minerali iz soli se vežu uz stanice kože zbog čega je koža automatski baršunasta i sjajna, a kupke s morskom soli dovode do smanjenja ili uklanjanja celulita, potiču mršavljenje i regeneraciju kožnog tkiva zbog čega ih se smatra antiaging i anticelulitnim tretmanom.

Djeluje blagotvorno i na upalne procese, a s obzirom na to da poboljšavaju prokrvljenost i cirkulaciju kože morska sol može omekšati ispucanu i grubu kožu na stopalima, rukama i laktovima.

Kupka od morske soli

Kupka od morske soli ima pozitivan učinak na cijeli ljudski organizam i potiče funkcije organa koji izlučuju i filtriraju štetne tvari iz organizma, kao što su koža, jetra i bubrezi. Topla voda podiže temperaturu tijela zbog čega se nataložene štetne tvari počinju kretati preko krvotoka i limfe prema površini, a zbog soli voda postaje morska što olakšava cijeli proces i izlučivanje.

Kupke s morskom soli potiču čišćenje štetnih sastojaka i izmjenu tvari cjelokupnog organizma. Kupke morske soli nisu samo melem za tijelo već imaju pozitivan utjecaj na stanje duha jer osvježavaju i relaksiraju fizički i psihički te potiču pozitivna čuvstva zahvaljujući visokom postotku magnezija koji dokazano djeluje u borbi protiv stresa.

Kupke od morske soli se preporučuju kod artroze, stresa, astme, artritisa, neuroze, bronhitisa i psorijaze. Preporučuju se primjenjivati jednom na tjedan, a potrebno je otopiti 500 grama morske soli u vrućoj vodi. Nakon toga se postepeno dodaje hladna voda tako da se postigne optimalna temperatura.

Kupati se treba oko pola sata i ne smije se zapostaviti koža lica. Lice se njeguje tako da se na lice stavi ručnik koji se prethodno natopi u slanoj vodi.


0.179363