Pratite nas:

Joachim Adukor potpisao ugovor sa FK Sarajevo

15. Aug. 2017. u 19:31

Dvadesetčetverogodišnji fudbaler iz Gane, Joachim Adukor, potpisao je danas dvogodišnji ugovor sa Fudbalskim klubom (FK) Sarajevo.

Ovaj igrač, koji se podjednako dobro snalazi u veznom redu i na poziciji štopera, stigao je krajem prošle sedmice u glavni grad Bosne i Hercegovine, te je obavio potrebne ljekarske preglede i potpisao ugovor, saopćeno je iz FK Sarajevo.

“Veoma sam sretan zbog dolaska u FK Sarajevo. Ovo je veliki klub i smatram da je ovo jako dobar korak za mene. Radujem se budućnosti u ovom klubu”, rekao je Adukor.

On je imao priliku već da obavi jedan trening s ostatkom ekipe Sarajeva.

“Utisci s prvog treninga su jako dobri. Sarajevo ima jednu mladu i kvalitetnu ekipu sa mnogo talenata. Nadam se da ću napraviti svoj doprinos u uspješnim rezultatima kluba”, rekao je Adukor.

U dosadašnjoj karijeri, on je igrao u Švedskoj, Francuskoj i Portugalu, a posljednji angažman je imao u OFI Kreta iz Grčke. Za U-23 reprezentaciju, Adukor je sakupio dva nastupa. Zbog složenosti procedure registracije igrača s afričkog kontinenta, Joachim Adukor će propustiti predstojeće dvije ligaške utakmice, navodi se u saopćenju FK Sarajevo.


0.181303